Εμπαίζουν τους σπουδαστές με το “επίδομα μετακίνησης”

Η δήλωση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου ότι θα δοθεί “επίδομα μετακίνησης” σε όσους φοιτητές-σπουδαστές μετακινηθούν λόγω συγχώνευσης/κατάργησης της Σχολής τους είναι ένας ξεδιάντροπος ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ και μια ΚΟΡΟΪΔΙΑ δίχως τέλος.

Έχουμε ζήσει στο πετσί μας τι σημαίνει “μέριμνα από την Πολιτεία” με το κόψιμο των δωρεάν συγγραμμάτων, τα χατίρια στους εφοπλιστές και την κατάργηση των επιδομάτων μετακίνησης με τα καράβια, με τη διαγραφή συμφοιτητών μας, με τις σκέψεις για επιβολή διδάκτρων, με την μείωση της δωρεάν σίτισης και στέγασης, με την εγκατάλειψη των Πανεπιστημιακών βιβλιοθηκών.

Τα ψίχουλα που ετοιμάζονται να δώσουν, αν δώσουν, είναι για να κλείσουν στόματα για το πως θα βρεθούν σχολές της Θεσσαλονίκης στις Σέρρες, εκλογική περιφέρεια του Α. Καραμανλή, για το πως θα διαλυθούν επαγγελματικά δικαιώματα, θα απολυθούν καθηγητές, θα καταργηθούν εργαστήρια, κλπ.

Το σχέδιο “ΑΘΗΝΑ” δε το επιβάλλει “το συμφέρον της χώρας” αλλά οι δανειστές, είναι στα πλαίσια της διάλυσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από αυτούς που κατάργησαν το Πανεπιστημιακό Άσυλο και έχουν σα στόχο την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Ας αφήσουν λοιπόν τα επικοινωνιακά παιγνίδια.

clip_image002

http://eduporeia.wordpress.com/

https://poreia.wordpress.com/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: