Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας: 24ωρη απεργία για 18/9

ο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας σε συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης απεργίας για την ερχόμενη Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, για όλους τους εργαζομένους του Ιδιωτικού Τομέα.

Όπως αναφέρει και το σχετικό κείμενο του Εργατικού Κέντρου:
Απεργούμε και διαμαρτυρόμαστε ενάντια στη όλο και πιο σφιχτή θηλιά της καλπάζουσας ανεργίας, ενάντια στην επικρατούσα μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, ενάντια στην καθυστερούμενη καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων και ενάντια στις αναρίθμητες και μη τιμωρούμενες συμβατικές και ασφαλιστικές παραβιάσεις εκ μέρους των εργοδοτών, δεδομένα τα οποία συνθέτουν ένα δυναστευτικό πλαίσιο εργασίας για όλους τους συναδέλφους μας.
Εκτός από όλα τα προηγούμενα, και μαζί με την κατάργηση του επιδόματος ανεργίας όλων των εποχιακών, την φοροκαταιγίδα που πλήττει ασταμάτητα τα λαϊκά στρώματα, το Υπουργείο Εργασίας ετοιμάζεται να απελευθερώσει εντελώς τις απολύσεις και μάλιστα σε συνδυασμό με μηδενικές αποζημιώσεις, να μειώσει περαιτέρω τους κατώτατους μισθούς, να περικόψει ακόμα περισσότερο τις κατακρημνισμένες συντάξεις, κύριες κι επικουρικές.
Ακόμα και στους πλέον σημαντικούς τομείς της κοινωνίας μας, όπως η Παιδεία και η Υγεία, επιχειρείται η πλήρης αποσάθρωση με τους γύπες των αντίστοιχων ιδιωτικών υπηρεσιών να ακονίζουν τα νύχια τους. Πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση δέχονται ξεκάθαρη επίθεση, με απολύσεις και μισθολογική αφαίμαξη του απομένοντος δυναμικού τους ενώ τα Δημόσια Νοσοκομεία μαραζώνουν χωρίς γιατρούς και υλικοτεχνική υποδομή.
Από αυτή τη λαίλαπα δεν έχει ξεφύγει φυσικά ούτε η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο τομέας της οποίας υφίσταται σημαντική υποβάθμιση, τόσο σε επίπεδο Δήμων όσο και Περιφερειών, όπου έχουν γίνει εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων.
Είναι επομένως ηθική και κοινωνική μας υποχρέωση να συνασπιστούμε με τους συναδέλφους μας και σε αυτούς τους κλάδους, ώστε να σταματήσουμε ενωτικά και αγωνιστικά την κλιμακούμενη καταστροφή του κοινωνικού ιστού της χώρας μας, την ισοπέδωση του Έλληνα εργαζόμενου.
ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Για το Δ/Σ του Ε.Κ.Κ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: