Καταλήψεις σχολείων–Οι μαθητές στο δρόμο του αγώνα–Η Πορεία Αριστερή στηρίζει τον αγώνα ενάντια στο “Νέο Σχολείο”

– ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ…
Υπό κατάληψη παραμένουν δέκα σχολεία στην Καλαμάτα, το 1ο Γενικό Λύκειο στην Τρίπολη και το Γυμνάσιο και το Λύκειο Αγίων Θεοδώρων στην Κορινθία.

– ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οι 200 καταλήψεις σχολείων σε όλη τη χώρα -οι 70 στην Αττική- θεωρούνται μεγάλος αριθμός για… Σεπτέμβριο· παραδοσιακά το μεγάλο κύμα καταλήψεων ξεκινά ετησίως στα μέσα Οκτωβρίου. Χθες, πάντως, στη Μεσσηνία, όπου 9 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια είναι υπό κατάληψη, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ζήτησε οι μαθητές κατειλημμένων λυκείων να κάνουν μάθημα το απόγευμα σε άλλα σχολικά κτίρια, πυροδοτώντας με την απόφασή του νέες καταλήψεις. Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Γονέων υπό κατάληψη σχολείου απέκλεισε το σχολικό κτίριο όπου επρόκειτο να κάνουν μάθημα οι μαθητές, ενώ οι εκπαιδευτικοί της περιοχής έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση. Μάλιστα, γονείς και μαθητές του Μουσικού Σχολείου της Καλαμάτας, όπου επρόκειτο να γίνουν τα απογευματινά μαθήματα, προχώρησαν και αυτοί σε κατάληψη, εμποδίζοντας να γίνει οποιοδήποτε μάθημα.

– ΠΡΩΙΝΗ ΚΑΒΑΛΑΣ: Συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα χθες οι καταλήψεις σχολείων από μαθητές σε όλο το νομό Καβάλας. Θα λέγαμε ότι χθες οι καταλήψεις ήταν ελαφρώς περισσότερες σε σχέση με την πρώτη τους μέρα, χθες Τρίτη.

– Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε σχολεία της Καλαμάτας – Κλειστά είναι και σήμερα το 3ο Λύκειο και το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, καθώς και το 4ο, το 2ο, το 6ο Λύκειο και τα ΕΠΑΛ.

– Υπό κατάληψη τελούν 5 σχολεία στο Κιλκίς, 1 στην Πιερία, 4 στις Σέρρες και 3 στην Χαλκιδική.

– Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης υπό κατάληψη βρίσκονται 32 σχολεία ενώ σύμφωνα με στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης στην Δυτική Θεσσαλονίκη υπό κατάληψη είναι 19 σχολεία.

– Στην Πάτρα ο αριθμός των υπό κατάληψη σχολείων ήταν σήμερα 26.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: