Καταλήψεις σχολείων 8/10/2013–Συνεχίζουν καταλήψεις για τρίτη εβδομάδα

8/10

Υπό κατάληψη τρία σχολεία στη Μαγνησία.  Στον χορό των καταλήψεων εντάχθηκαν σήμερα, Τρίτη, τρία σχολεία της Μαγνησίας, έπειτα από τις σχετικές αποφάσεις των μαθητών που φοιτούν σε αυτά. Έτσι, σύμφωνα με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, υπό κατάληψη τελούν, το Λύκειο Σκιάθου, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Τσαγκαράδας.

Αχαΐα (8/10/2013): Υπό κατάληψη σχολεία των Καλαβρύτων.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (8/10/2013): Δύο είναι και σήμερα στα Γιάννενα τα Λύκεια που τελούν υπό κατάληψη. Στη διάρκεια της ημέρας έληξε η κατάληψη στο Λύκειο Ελεούσας, παραμένουν όμως κατειλημμένα το 5ο Λύκειο και το 3ο ΕΠΑΛ.

Υπό κατάληψη τελεί σήμερα και το 3ο Δημοτικό σχολείο Ψαχνών από γονείς.

Σε κατάληψη το ΕΠΑ.Λ Τήνου. Σπουδαστές έχουν κάνει κατάληψη στο κτήριο όπου στεγάζεται το σχολείο, τα αιτήματα των μαθητών είναι οι ελλείψεις βιβλίων και καθηγητών.

Σε κατάληψη βρίσκεται από σήμερα το πρωί 8 Οκτωβρίου 2013 το Λύκειο Σουφλίου ήδη ο χώρος του σχολείου έχει αποκλειστεί από τους μαθητές οι οποίοι έχουν βάλει κλειδαριά και λουκέτο και δεν επιτρέπουν την είσοδο στους καθηγητές.

“Λουκέτο” μέχρι νεοτέρας έβαλαν οι γονείς στο δημοτικό σχολείο, αλλά και στο νηπιαγωγείο των Ζωνιανών, στον ορεινό Μυλοπόταμο, διαμαρτυρόμενοι για τα κενά που καταγράφονται σε εκπαιδευτικό προσωπικό και αυτή τη σχολική χρονιά

Κατάληψη γονέων στο δημοτικό σχολείο στην Έμπαρο.

Λαμία (χθες το βράδυ): Aστυνομία στην κατάληψη του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας – 20 μαθητές στα κρατητήρια!

Μεγαλόπολη (8/10/2013) Μετά τις καταλήψεις και τα απογευματινά μαθήματα στα σχολεία της Τρίπολης σειρά έχει και το Γυμνάσιο Μεγαλόπολης που από χθες βρίσκεται υπό κατάληψη και τα μαθήματα αναπληρώνονται το απόγευμα στο Α” Δημοτικό Σχολείο.

7/10

Μπαίνοντας στην τρίτη εβδομάδα καταλήψεων σε κάποιες πόλεις είναι λογικό ότι το σύστημα έχει αρχίσει να εξαντλεί την υπομονή του και από εκεί που καταδίκαζε τη βία από όπου κι αν προέρχεται αρχίζει να τη χρησιμοποιεί. Τι δουλειά έχουν οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας με κόφτες στα χέρια πρωινιάτικα στα σχολεία;

Ρέθυμνο (7/10/2013): Με κόφτες αλυσίδων και προσφυγές στον εισαγγελέα απαντούν στα αιτήματα των μαθητών «αγανακτισμένοι» γονείς στο Ρέθυμνο, δημιουργώντας τις συνθήκες για να φουντώσει ακόμα περισσότερο το κύμα των καταλήψεων σε όλη την Κρήτη.
Αρνητική εντύπωση προκάλεσε το περιστατικό που συνέβη στο υπό κατάληψη 1ο Λύκειο Ρεθύμνου την Τρίτη όταν ένας γονέας, που είναι και υπάλληλος του Δήμου Ρεθύμνου εμφανίστηκε με κόφτη μπροστά στην είσοδο του σχολείου συνεπικουρούμενος μάλιστα και από τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού.

Κατάληψη στο ΕΠΑ.Λ Τήνου

Μυτιλήνη (7/10/2013) [από lesvos report] Το 4ο ΓΕΛ ξεκίνησε κατάληψη από χθες, ενώ κατάληψη ξεκίνησαν (ξανά) και οι μαθητές του 5ου ΓΕΛ. Καταλήψεις όμως ξεκίνησαν και Γυμνάσια της Μυτιλήνης. Υπό κατάληψη βρίσκεται το 5ο Γυμνάσιο στο σχολικό συγκρότημα της Χρυσομαλλούσας καθώς και σύμφωνα με πληροφορίες και γυμνάσια στο συγκρότημα των Κεντρικών Λυκείων.

Ιωάννινα (7/10/2013): Σε κατάληψη το Πολυκλαδικό λύκειο, το ΕΠΑΛ και το 3ο λύκειο.

Λαμία (7/10/2013): Σε κατάληψη το 5ο ΓΕΛ Λαμίας και το 1ο ΕΠΑΛ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: