Καταλήψεις 14-16/10

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (16/10) Σε κατάληψη το ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας. Αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλλαν και προσήγαγαν 10 μαθητές.

ΜΥΤΙΛΗΝΗ (15/10) Το κύμα των καταλήψεων στα σχολεία της Λέσβου που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες, εξαπλώθηκε και στα σχολεία του Ιππείου Λέσβου αλλά και της Γέρας.
Συγκεκριμένα από το πρωί το Γυμνάσιο-Λύκειο του χωριού Ιππείου αλλά και Παπάδου βρίσκονται υπό κατάληψη. Οι μαθητές διαμαρτύρονται για το νέο εξεταστικό σύστημα. Επίσης αυτήν την ώρα πραγματοποιείτε συγκέντρωση και πορεία μαθητών στην προκυμαία Μυτιλήνης.

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ (15/10) Σε κατάληψη διαρκείας  του Γυμνασίου Λυκείου Σάμης, προχώρησαν σήμερα το πρωί οι μαθητές και των δύο σχολείων. Τα αιτήματα πολλά, μεταξύ αυτών: Η απόσυρση του νόμου για το “Νέο Λύκειο”, να παραμείνει το Γ.Ε.Λύκειο. στη Σάμη και να μη μεταφερθεί στο Αργοστόλι, η δωρεάν μεταφορά των μαθητών.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ (15/10) Από το πρωί της Δευτέρας το σχολείο της Δάφνης Καλαβρύτων τελεί υπό κατάληψη καθώς οι μαθητές ζητούν να βρεθεί άμεσα τρόπος να πηγαίνουν για μάθημα.

Από την προηγούμενη εβδομάδα υπό κατάληψη τελεί και το σχολικό συγκρότημα Καλαβρύτων (Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ). Οι μαθητές διαμαρτύρονται για τη μη εξεύρεση λύσης στο θέμα της μεταφοράς τους από τα ΚΤΕΛ αλλά και για τις ελλείψεις διδακτικού προσωπικού.

ΑΧΑΪΑ (15/10) Καταλήψεις στα σχολεία στον Ερύμανθο και στο Σταυροδρόμι με τους μαθητές και τους γονείς να διαμαρτύρονται για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: