ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ
Διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με εντολές της Τρόικα (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) συνεχίζει την επίθεση στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, με συνέπεια, εκτός των άλλων, την εκτίναξη της ανεργίας των νέων πάνω από το 65% και την διάλυση των κοινωνικών αγαθών της παιδείας και της υγείας. Στο στόχαστρο βρίσκονται πλέον οι δημόσιοι υπάλληλοι . Με εντολές της τρόικα η κυβέρνηση, μετά το μαύρο της ΕΡΤ και τις καταργήσεις ειδικοτήτων, ετοιμάζεται να απολύσει/θέσει σε διαθεσιμότητα 12 000 υπαλλήλους, ενώ ήδη έχει συμφωνηθεί η απόλυση περίπου 1000 εργαζομένων σε ΛΑΡΚΟ, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ.
Ο χώρος της παιδείας όπως προαναφέρθηκε δεν εξαιρείται από αυτή τη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή επίθεση. Η κυβέρνηση μετά την κατάργηση ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ έχει αποφασίσει την απόλυση των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων. Κάποια πανεπιστήμια θα χάσουν μέχρι και το 70-80% του δυναμικού τους. Μετά τις απολύσεις αυτές, η λειτουργία των ελληνικών πανεπιστημίων θα είναι σχεδόν αδύνατη. Η δυσλειτουργία αυτή οφείλεται επίσης και στην χωρίς σχέδιο συγχώνευση τμημάτων. Η σχεδόν μηδαμινή χρηματοδότηση για την παιδεία έχει οδηγήσει τη μέριμνα να μειώσει στο ελάχιστο της παροχές της. Σε αυτά προστίθεται, η συνεχής μείωση της αξίας του πτυχίου το οποίο δεν εξασφαλίζει την εργασία με σύγχρονα επαγγελματικά δικαιώματα. Ο σκοπός της κυβέρνησης είναι η απαξίωση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας. Οι φοιτητές είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν το ενοίκιο , την διατροφή και τις μεταφορές, έξοδα που ουσιαστικά εμποδίζουν τον νέο να σπουδάσει.
Η Πορεία Αριστερή καλεί τους φοιτητές να συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία στις 6/11 και ώρα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Ένας αγώνας μαζικός, ανυποχώρητος, διαρκής θα είναι η απάντηση μας στα μέτρα και στις πολιτικές που τα φέρνουν.
Παλεύουμε:
– για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.
– ενάντια στις απολύσεις-διαθεσιμότητα διοικητικών και γενικότερα δημοσίων υπαλλήλων
– ενάντια στην ανασφάλιστη εργασία
– για επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα
– το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για δουλειά

clip_image002

Advertisements

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: